Les in tafeltennis voor de deur van tafeltennisvereniging Bijmaat.
Les in tafeltennis voor de deur van tafeltennisvereniging Bijmaat. Foto: Ttv Bijmaat.

Tafeltennissen voor de deur van Bijmaat

Sport

HUIZEN Tafeltennisvereniging Bijmaat organiseert regelmatig tafeltennissen voor de deur van tafeltennisvereniging Bijmaat. Op deze manier kan door jeugd in de buitenlucht gesport worden.

Op vrijdag 23 april vond voor de deur van de ttv Bijmaat een groots scholentoernooi plaats in het kader van de Koningsspelen 2021. “Niet minder dan 7 tafels waren door onze leden neergezet, waarvan de leerlingen van de groepen 8 van KBS de Pioneer en OBS Bijvanck gebruik van maakten”, vertelt Peter Struiksma.

“Iedereen was ingedeeld in een poule van vijf of vier, waarbij de poulewinnaars de grote finale gaan spelen rond 15 juni in de locatie van ttv Bijmaat of weer, vanwege corona, op het Damwandplein.”

Bijmaatuurtje
Op zaterdag 24 april was er ook weer een ‘Bijmaatuurtje’ voor eigen jeugdleden, maar ook voor kinderen die geen lid zijn van de vereniging. Daarbij waren ook drie meisjes en een jongen van de Bijvanckscholen.

De trainingen werden onder andere verzorgd door Teun Salentijn van 14 jaar. Hij maakt deel uit van het Nederlands team en heeft al een groot aantal toernooien gespeeld in binnen- en buitenland en is ook woonachtig in Huizen.

Zaterdag 1 mei
Daarnaast verzorgde buurtsportcoach Anne weer een drietal spelen. Anne, Teun en Bijmaat nodigen jeugd uit om ook deze zaterdag, 1 mei, naar de Damwand nr. 1 te komen. Aanvang 11.00 uur. Wel even van te voren inschrijven op jeugd@bijmaat.nl of via Peter Struiksma op 06-20019383.

Uit de krant