Onder het afdak van de Meentamorfose kon de demonstratie gisteren toch droog worden gegeven.
Onder het afdak van de Meentamorfose kon de demonstratie gisteren toch droog worden gegeven. Foto: Arnold Joseph

Versa Welzijn doet mee aan Internationale dag van de dans

Sport

HUIZEN In het kader van de Internationale dag van dans werd gisteren om 17.15 uur in heel het land, op diverse plekken, gedanst. Het idee was om heel Nederland op hetzelfde moment te laten dansen met in achtneming van de coronamaatregelen.

Al sinds 15 december kunnen de danslessen niet meer doorgaan bij de dansscholen maar ook bij Versa Welzijn niet. Met deze actie wilden Versa Welzijn en Dansondernemers Nederland aandacht vragen voor de vereenzaming en de beweegverarming van mensen.

Veilig
De docenten die de danslessen geven bij Versa Welzijn wilden laten zien dat de lessen veilig gegeven kunnen worden, dat dansen goed voor de fysieke, mentale en sociale gezondheid is en dat dansen bovendien erg leuk is om te doen.

Daarom deden dansdocenten Lene Kleuver en Froukje van ’t Hoff met een aantal van hun deelnemers vanuit Versa Welzijn mee met deze actie bij het wijkcentrum de Meentamorfose in Huizen.

Danslessen
Als het van de regering weer mag dan zijn de danslessen voor senioren/50+ bij Versa Welzijn de volgende:

-Lenie Kleuver is een Werelddansdocent en geeft haar les op vrijdag van 10.00 tot 11.30 in het wijkcentrum ’t Vûronger in Huizen.

-Froukje van ’t Hoff is een Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) dansdocent met een Jazzy stijl en geeft haar les op maandag van 15.15 tot 16.15 uur in wijkcentrum de Meentamorfose in Huizen. Op vrijwillige basis kan vanuit deze dansgroep meegedaan worden aan optredens in woonzorgcentra.

Aanmelden
Wie enthousiast en nieuwsgierig is geworden kan zich aanmelden of meer informatie krijgen via de website van Versa Welzijn of contact opnemen met Janny Hospers via 06 46108028 of jhospers@versawelzijn.nl.

Op Huizen Extra vertellen Lenie Kleuver en Froukje van ‘t Hoff meer over de actie

Uit de krant