Jonge kinderen kunnen met Push-Pong kennis maken met de tafeltennissport.
Jonge kinderen kunnen met Push-Pong kennis maken met de tafeltennissport. Foto: TTV Bijmaat

Push-Pong bij TTV Bijmaat voor kinderen vanaf groep 3

Sport

HUIZEN - Tafeltennisvereniging Bijmaat heeft dankzij een subsidie van de gemeente Huizen 20 sets Push-Pong (schuifbatjes) aangeschaft met bij behorende ballen. Hierdoor kunnen leerlingen van groep 3 tot en met 5 van de basisschool al vroeg kennis maken met tafeltennis.

Push-Pong zijn tafeltennisbatjes, waarvan ongeveer 1/3 verwijderd is, waardoor je gemakkelijk met deze batjes kan schuiven in plaats van te slaan. Dit spel is de basis van echt tafeltennis, dat de kinderen enige tijd later proberen onder de knie te krijgen.

Stootranden
Aan elke kant van de tafel staat bijvoorbeeld een zes-jarige speler, die via stootranden probeert een grote gekleurde bal naar de speler aan de andere kant van de tafel te schuiven.

Bij bowling voor jonge kinderen wordt ook gebruik gemaakt van opstaande randen, waardoor de bowlingbal niet in de goot terecht komt. “Volgens dit principe heeft onze technische commissie voor houten stootranden zorg gedragen”, aldus Peter Struiksma van Bijmaat.

Kennismaken
Kinderen vanaf zes tot en met 8 jaar kunnen zaterdag 8 mei op het plein voor de club aan Damwand 1 kennis komen maken met deze vorm van een nieuw tafeltennisspel. Dit is tegenover buurtcentrum De Draaikom.

Ouders kunnen hun kinderen hiervoor inschrijven via jeugd@bijmaat.nl of naar Peter Struiksma bellen via 06-20019383.

Uit de krant