Er werd uiteindelijk de hele dag getafeltennist bij de stenen tafel aan de Duivenvoorde.
Er werd uiteindelijk de hele dag getafeltennist bij de stenen tafel aan de Duivenvoorde. Foto: Ttv Bijmaat

Tafeltennisfeest op de Duivenvoorde

Sport

HUIZEN - Het was al weer voor de vierde keer dat Tafeltennisvereniging Bijmaat op een stenen tafel in Huizen het Stenen Tafel Toernooi organiseerde.

Er was grote belangstelling van de meisjes en jongens uit de wijk rond de Duivenvoorde op vrijdag 23 juli. Dit keer heel anders dan de vorige drie keer.

Rond de Tafel
Om 10.15 uur werd er gestart met het spel Rond de Tafel door trainer Jermo van Zomeren van Bijmaat. Later werd er begonnen met een finale vijfkamp, waarvoor zich geplaatst hadden Fabian, Sem, Jorian, Wendy en Janne.

Sem de Ruiter won al zijn wedstrijden, zodat hij van Peter Struiksma van Bijmaat de mooie Stenen Tafel beker in ontvangst kon nemen. Tweede werd Jorian Tee. Hij kreeg een mooie medaille met bijbehorend lint.

Enthousiast
“Om twaalf uur zou er een eind gekomen zijn aan deze leuke tafeltennisochtend, maar alle kinderen hebben het middag- en avondprogramma opnieuw meegemaakt”, vertelt Peter Struiksma enthousiast.

“Er waren zelfs twee meisjes uit Varsseveld, die het avondprogramma van 19.00 tot 20.00 uur ook meemaakten.”

Programma
Er staan nog drie Stenen Tafel dagen op het programma: 27 juli de tafel op Koedijk, 29 juli die op het Vooronder en op 3 augustus de tafel op de Simone de Beauvoirlaan.

Om 10.00 uur is het de beurt aan kinderen tot 12 jaar, vanaf 14.00 uur aan 13- tot en met 17-jarigen en om 19.00 uur aan de volwassenen. Een kwartier voor aanvang kunnen deelnemers zich nog aanmelden. Ook kan dit online: www.huizen.nl/activiteiten-buurtsportcoaches.

Uit de krant