Ruim 30 organisaties aanwezig

Wethouder benadrukt tijdens Olympische Parade hoe fijn het is om samen te sporten

20 sep 2021, 15:17 · leestijd 3 minuten Sport
Ook de Golden Oldies, een beweegactiviteit van Versa Welzijn presenteerde zich tijdens de Olympische Parade.
Ook de Golden Oldies, een beweegactiviteit van Versa Welzijn presenteerde zich tijdens de Olympische Parade. Foto: Bob Awick

Sportverenigingen, commerciële sportorganisaties, welzijnsactiviteiten en zelfs het toegankelijkheidspanel presenteerden zich afgelopen zaterdag op de Olympische Parade op de atletiekbaan van AV Zuidwal.

Het was de start van de Nationale Sportweek, die in Huizen de September Sportmaand is, waar nu nog diverse coronamaatregelen gelden. “Vier jaar geleden hadden we de HAKA-demonstratie op het strand met een paar honderd mensen dicht op elkaar en op Plein 2000 was het een komen en gaan van inwoners tijdens de opening van de September Sportmaand in 2018 en 2019”, zegt organisator Anita Campbell van Sport Platform Huizen na afloop als ze terugkijkt op de parade.

“Toen ging het om zo’n 20.000 bezoekers van de Huizerdag, waarvan er ook heel veel het Sportplein 2000 bezochten om kennis te maken met de diverse sporten. Dat we er nu geen publiek bij konden hebben, is wel een gemis. Gelukkig konden we de parade wel streamen en is deze nog na te kijk..