Er werd onder andere gevolleybald.
Er werd onder andere gevolleybald. Foto: Manon Morelissen

Geslaagde Sport- en Beweegdag voor mensen met verstandelijke beperking

ma 18 okt 2021, 12:00 Sport 0 keer gelezen

HUIZEN - De meest vrolijke, meest enthousiaste en meest waardevolle sportdag van dit weekend vond plaats in Sportcentrum de Meent. Hier kwamen maar liefst 41 volwassenen met een verstandelijke beperking bij elkaar om sinds lange tijd weer te sporten, en vooral ook samen te sporten.

Vanaf 12.30 werden de bewoners van Phildelphia locaties de Amer, de Hermelijn, en de Haar samen met bewoners van de Mozartgroep en de Huizer-Maatjes ontvangen. Iedereen kreeg een naamsticker wat er altijd voor zorgt dat we elkaar gelijk goed aan kunnen aanspreken.

Blijdschap
“Sommige deelnemers hadden elkaar al lang niet gezien wat resulteerde in hele emotionele reacties, maar ook met heel veel blijdschap vlogen ze elkaar in de armen. Wat een betrokkenheid ook bij de personeelsleden van de verschillende woongroepen en niet te vergeten de ouders”, laat de organisatie weten.

De sportieve clinics werden verzorgd door vier sportaanbieders, met reeds bestaand G-aanbod, die heel graag wilden meewerken aan deze dag. Korfbal Vereniging Huizen, Studio Dansu, Huizer Hockey Club en volleybalvereniging PDK Huizen waren van de partij om alle deelnemers lekker te laten bewegen.

Medaille
Plezier stond voorop, één echte winnaar was er niet. Maar uiteindelijk waren er wel 41 winnaars, die allemaal met een grote glimlach naar huis gingen én een medaille. Ook ging iedereen met een goodiebag huiswaarts met onder andere flyers van de sportaanbieders en een zweetbandje.

Als afsluiting van de dag werd er onder de vlaggen van Uniek Sporten, Team Sportservice ’t Gooi en Sportief Huizen nog mooie teamfoto’s gemaakt van de verschillende woongroepen. “Een mooie blijvende herinnering aan deze sportdag, die wat ons betreft voor herhaling vatbaar is, liefst nog dit jaar, met nog veel meer deelnemers.”

Lokaal Sportakkoord
De sportieve dag voor deze doelgroep is mede mogelijk gemaakt door het Lokaal Sportakkoord Huizen, met de ambitie voor een inclusief sportaanbod voor alle Huizenaren. Voor meer informatie over het lokale sportaanbod voor mensen met een beperking kijk op www.unieksporten.nl.


Een groepsfoto met alle deelnemers. Foto: Manon Morelissen

Uit de krant