Dwayne Korevaar op de hoogste trede bij het Nederlands kampioenschap.
Dwayne Korevaar op de hoogste trede bij het Nederlands kampioenschap.

Dwayne Korevaar Nederlands Kampioen Judo -15

Sport

HUIZEN -  Dwayne Korevaar is zaterdag 30 Oktober in Leek Nederlands Kampioen Judo -15 is geworden in de klasse +66 kilogram. Hij was hiervoor geplaatst door het winnen van het districtskampioenschap Midden Nederland, inmiddels voor de 4de keer.

Dwayne is al enige jaren zeer actief als wedstrijdjudoka en heeft vele nationale en internationale prijzen gewonnen waaronder de eerste plaats van de Adlercup in Frankfurt. Een van de grootste en prestigieuze judo jeugdtoernooien van Europa.

Door zijn kracht en gewicht (99 kilo) mocht hij als 14 jarige op 18 September meedoen met het Nederlands Kampioenschap -18 +90 kilo gewichtsklasse waar hij vijfde werd.

Rebelsport
Hij is begonnen en traint nog steeds bij Rebelsport onder de bezielende leiding van John Bakker en wordt al jaren met wedstrijden begeleidt door Ruud Schras, Timo Weinberg en Rachel Krachten.

Ook gaat hij elke week naar het regionaal trainingscentrum in Leusden bij Theo Meijer Sport en voor corona was hij diverse keren op Papendal voor gezamenlijke RTC trainingen.

Uit de krant