Op een sportclub moet iedereen zich thuis kunnen voelen.
Op een sportclub moet iedereen zich thuis kunnen voelen. Foto: Sport verenigt Nederland

Financiële ondersteuning voor positieve en inclusieve sportcultuur

Sport

REGIO - De provincie Noord-Holland stelt 75.000 euro beschikbaar voor sportclubs die willen werken aan een club waar iedereen zich thuis voelt en met plezier kan sporten en bewegen.

Het geld van de provincie maakt het voor de Noord-Hollandse sportclubs mogelijk kosteloos gebruik te maken van verschillende services uit het Nationaal Sportakkoord. 

Het gaat om ondersteunende activiteiten zoals scholing, workshops, inspiratiesessies en begeleidingstrajecten die helpen bij het creëren van een inclusieve, veilige en positieve sportclub. Een aanvraag indienen kan vanaf heden.

Lokale verenigingsondersteuner
Sportclubs die graag gebruik willen maken van het servicebudget, kunnen contact opnemen met hun lokale verenigingsondersteuner.

Samen kijken zij welke behoeftes en doelen de club heeft en welke services binnen de sportakkoordthema’s ‘Inclusief sporten en bewegen’ of ‘Positieve sportcultuur’ het beste aansluiten. De verenigingsondersteuner dient de serviceaanvraag in.

Sportclubs die nog geen contact met de lokale verenigingsondersteuner hebben of meer willen weten over de procedure, kunnen contact opnemen: www.clubbase.nl/noord-holland.

Uit de krant