De skatebaan in huidige staat.
De skatebaan in huidige staat. Foto: Google Maps

Subsidie Provincie Noord-Holland voor vervanging skatebaan

Sport

HUIZEN - De provincie Noord-Holland heeft afgerond 107.500 euro aan subsidie toegekend aan de gemeente Huizen. Het grootste deel hiervan zal worden besteed aan de vervanging van het skatepark, meldt wethouder Hoelscher in een memo aan de commissie Sociaal Domein. 

‘Het skatepark is een populaire plek voor onze Huizer jongeren om elkaar te ontmoeten door middel van sport en spel’, schrijft de wethouder. ‘Hoewel het skatepark aan de technische eisen voldoet, voldoet het niet meer aan de wensen van de jongeren waardoor deze plek minder gebruikt wordt dan voorheen.’

Voorstel
Er blijkt dan ook een brede behoefte vanuit de Huizer jeugd te zijn om de aanwezige attributen te vervangen en uit te breiden. In januari beloofde de wethouder nog dat kwartaal met een voorstel te komen voor financiering.

Begin 2022 heeft het college besloten om een plan van aanpak op te stellen voor een gebiedsplan voor het gebied Huizer- en Gooierhoofd. Het doel is om dit gebied in te richten als volwaardige sportzone. De skatebaan is daar onderdeel van.

Verkennend onderzoek
‘In de komende maanden wordt daarom al verkennend onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor het skatepark, waarbij we in gesprek gaan met alle jongeren die willen worden betrokken bij de realisatie van het uiteindelijke park”, aldus Hoelscher.

‘Daarbij wordt ook de toegankelijkheid naar en op het skatepark voor mensen met een beperking meegenomen, zodat nog meer inwoners gebruik kunnen maken van het skatepark.’

Subsidie
Naast de beschikbare middelen in het ‘meerjarenonderhouds- en investeringsplan speelplaatsen’ (60.000 euro) en de incidentele corona-middelen voor jeugd (157.000 euro) is met de toegekende provinciale subsidie afgerond 270.000 euro beschikbaar om de skatebaan te vervangen en wellicht uit te breiden.

De rest van de provinciale subsidie zal worden besteed aan het werven en behouden van oudere vrijwilligers, meer en betere matches voor intensieve maatjestrajecten, een opbouwwerker voor ouderen en activiteiten in de Brassershoeve. 

Uit de krant