Afbeelding
Foto: Sportadvies Groep

Succesvol eerste Gastvrij Volleybaltoernooi bij TTV Bijmaat

Sport

HUIZEN - Het eerste Gastvrije Volleybaltoernooi vond vrijdag 13 mei plaats bij TTV Bijmaat aan de Damwand in Huizen. 

Het Gastvrije Volleybaltoernooi is een toernooi waar iedereen welkom is en waar iedereen aan mee kan doen. “We hebben daar gericht mensen voor uitgenodigd”, vertelt Manon Morelissen van de Sportadviesgroep.

Het toernooi begon om 17.00 uur met een hapje en een drankje. “We hadden ook de gemeente Huizen, Scholengemeenschap Huizermaat en de volleybalvereniging uitgenodigd, maar niet iedereen kan op vrijdag op dat tijdstip.”

Fanatiek
“De volgende keer starten we dus gewoon om 20.00 uur. De wedstrijden waren nu tussen 18.00 en 20.00 uur.” Maar liefst zes verschillende nationaliteiten verdeeld over vier teams zorgden ervoor dat er fanatiek volleybal werd gespeeld.

“We hadden mensen uit Nederland, Syrië, Oekraïne, Saudi-Arabië en Jemen. Eritrea had zelfs een eigen team.” De andere teams waren team 1: docenten Lichamelijke Opvoeding van het Erfgooiers College, team 3: Zicht Op bewegen en team 4: Sportadviesgroep.

Genoeg
“We hadden maar een zaal tot onze beschikking, dus vier teams was ook genoeg. Het is de eerste keer dat we het als Sportadviesgroep hebben georganiseerd, we zien het als een mooie start.”

In het najaar wil de groep het toernooi nog een keer organiseren, dan met meer velden en meer teams.”Ik vind dat er dan ook een team van de gemeente bij moet zitten.”

Aardig hard
“Het was heel erg leuk. De Eritreeërs zijn heel fanatiek, die kunnen echt goed volleyballen. Het ging er aardig hard tegenaan. Maar daar kon de scheidsrechter, die van Molukse afkomst is, prima mee omgaan.”

Het team van het Erfgooiers College ging er met de winst vandoor. “Op naar het volgende toernooi in het najaar”, concludeert Manon.

Uit de krant