Warming-up vanuit de stoel in de Rustmaat.
Warming-up vanuit de stoel in de Rustmaat. Foto: Aangeleverd

Activiteit voor 55-plussers in De Rustmaat: ‘Een enorme succeservaring’

Sport

HUIZEN - In het kader van de Nationale Beweegweek voor 55-plussers organiseerde Sportief Huizen vrijdag 20 mei een activiteit voor de bewoners van de Rustmaat. 

Twee sportverenigingen waren hierbij aanwezig, “om te laten zien dat je als ‘oudere’ ook gewoon in een verenigingsverband kan sporten”, aldus Manon Morelissen van Sportief Huizen. 

Succeservaring
Manon vertelt dat het een ochtend vol vrolijkheid, ontspanning en enthousiasme was. “De zestien actieve deelnemers startten met een warming-up vanuit de stoel.”

“Aansluitend heeft Willem van SV Huizen walking football uitgelegd en hebben we wedstrijdjes van twee tegen twee gespeeld, mét publiek langs de zijlijn.”

Daarna werd de groep verdeeld over drie onderdelen: schuiftafeltennis, “een enorme succeservaring”, schuifsjoelen en tafelcurling. “Er werd veel gelachen”, vertelt Manon. De morgen werd afgesloten met een drankje, aangeboden door de gemeente Huizen.

Opnieuw aandacht

Sportief Huizen heeft ook aandacht voor bewegen in de Bolder gegeven. “En binnenkort gaan we langs de Marke”, meldt Manon, “want we vinden het belangrijk dat jong én oud blijft bewegen.”

“In het najaar gaan wij hier middels een sportmarkt opnieuw aandacht aan geven. Want samen sporten maakt mensen blij!”

Uit de krant