De roeiers genoten van de mooie tocht en de stadwallen.
De roeiers genoten van de mooie tocht en de stadwallen. Foto: Kleine Huizer Roei Vereniging.

Roeiers genieten van tocht naar stadswallen Amersfoort

Sport

HUIZEN - De Kleine Huizer Roei Vereniging heeft afgelopen weekend een mooie tocht geroeid vanuit jachthaven ‘t Huizerhoofd in Huizen naar de stadswallen van Amersfoort.

Zaterdag 25 juni vertrokken twee gigs bemand met twaalf roeiers en twee stuurtjes richting de stadswallen van Amersfoort.

Een prachtige tocht langs het eiland de Dode Hond naar Jachthaven Raboes, via Eemdijk, Eembrugge, Baarn richting Amersfoort. 

Stops
De Eem bleek best lang te zijn, maar met stops voor zelfgebakken appeltaart en koffie of een frisje langs de Eem kreeg iedereen zijn rustmoment om weer volle kracht door te gaan

Aan het einde van de middag konden de deelnemers genieten van de stadswallen. De beide gigs, Vrom en Tom en de Bol An, mochten overnachten bij de prachtige jachthaven van de Eemkruisers in Amersfoort.

(Tekst gaat verder onder de foto.)


Foto: Kleine Huizer Roei Vereniging.

Zondagochtend vertrokken de gigs met een nieuwe ploeg roeiers om de terugtocht richting Huizen  te gaan. Natuurlijk moesten de nieuwe roeiers ook eerst even de stadswallen bewonderen voordat de roeiers definitieve terugtocht begonnen.

Ook de terugweg was weer genieten op de Eem met zijn prachtige natuur. Het was een mooi event waar ook het weer en de wind enorm meezat.

Uit de krant