Coaches Ron en Thomas met de tolken en de jongeren.
Coaches Ron en Thomas met de tolken en de jongeren. Foto: Sportadviesgroep Huizen

Sportproject Oekraïense en Huizer jongeren begonnen met een strike

Sport

HUIZEN - Met veel plezier begonnen afgelopen vrijdag dertien in Huizen woonachtige Oekraïense jongeren aan een sportproject, georganiseerd door Sportadviesgroep Huizen. In het bowlingcentrum maakten ze voor het eerst kennis met veertien leeftijdsgenoten uit Huizen. 

MDT
“Gevlucht voor de oorlog wonen de jongeren nu op fijne locaties in onze gemeente”, meldt de Sportadviesgroep, “maar weinig zijn lid van sportclubs en contacten buiten de eigen gemeenschap zijn schaars.”

Daarom heeft de adviesgroep specifiek gekozen om een MDT sportproject te starten. “MDT staat voor ‘maatschappelijke diensttijd’ en betekent dat ook Nederlandse jongeren deelnemen, als ‘maatjes’.”

Meerdere organisaties helpen de Sportadviesgroep met het vergemakkelijken van het project. Zo steunt de gemeente het project met de inzet van een tolk en heeft het Erfgooiers College zich opgeworpen als partner.

Brug
De jongeren gaan acht weken lang samen sporten onder leiding van coaches Ron en Thomas. “Hopelijk wordt naast het sportplezier ook een brug geslagen tussen twee gemeenschappen.”

De diverse sportieve activiteiten werken toe naar een spetterend eindfeest op 25 november in sporthal Delta bij de Kamperfoelieschool. “De jongeren zullen dan zelf een Oekraïens-Nederlands hapjesbuffet organiseren en diverse sportdemonstraties spelen in een muzikale sfeer.”

Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij deze gelegenheid, maar dienen zich daarvoor aan te melden bij de hoofdcoach: ron@sportadviesgroep.nl.

Uit de krant