Sensei John Bakker feliciteert Dwayne Korevaar met zijn prestaties.
Sensei John Bakker feliciteert Dwayne Korevaar met zijn prestaties. Foto: aangeleverd

Bijzondere uitreiking zwarte band voor jonge Huizer Dwayne Korevaar

Sport

HUIZEN - Dwayne Korevaar heeft zijn zwarte band mogen ontvangen. Normaliter is dit een persoonlijke prestatie. Maar deze uitreiking krijgt extra aandacht omdat Korevaar pas 15 jaar is, wat de uitreiking heel bijzonder maakt.

Judokas mogen eigenlijk pas vanaf hun zestiende voor zwart gaan, dit zijn de regels van Judo Bond Nederland. Korevaar krijgt hem nu toch al uitgereikt, omdat hij twee keer op een rij Nederlands kampioen is geworden in de categorie -15 jaar en in de categorie -18 jaar + 90kg. 

Dit is een grote prestatie omdat de Huizenaar een ‘eerstejaars’ in deze klasse is en het moest opnemen tegen judoka’s die ouder, groter en sterker waren. Door zijn talent en bijzonder goed gevoel voor timing wist Korevaar de overwinningen af te dwingen. Daarom wordt de zwarte band nu al aan de judoka toegekend, als blijk van waardering.

Sportcarrière
Bij Rebelsport Huizen is Korevaar als zesjarige begonnen met judoën en kon hij door de betrokken begeleiding uitgroeien tot kampioen. Zo heeft hij al vele prijzen gewonnen, zowel nationaal als internationaal.

Hoewel de Huizenaar voor Rebelsport uitkomt, zal hij ook regelmatig voor het Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Leusden, van olympische medaillewinnaar Theo Meijer, aan toernooien deelnemen en zo verder werken aan zijn sportcarrière.

Uit de krant