Dit jaar gaan de mannen nog beter voorbereid op pad. Met nieuw materiaal en een gerichter trainingsschema.
Dit jaar gaan de mannen nog beter voorbereid op pad. Met nieuw materiaal en een gerichter trainingsschema.
Hoe is het met ...

MTB Team Huizen meer in balans

Sport

HUIZEN - De mannen van het MTB TEAM Huizen werden vorig jaar uitgeroepen tot Huizers van het Jaar. Het vriendenclubje voltooide vorig jaar september samen de 700 kilometer lange fietstocht: Duchenne Heroes MTB Tour.

Hiermee zamelden ze maar liefst 86.000 euro in voor onderzoek naar deze spierziekte. Dit jaar gaan ze wederom die sportieve uitdaging aan. In deze zomerserie 'Hoe is het met...' kijken we hoe het er nu voorstaat. We spreken met één van hen: Maurice van Munster.

Gemotiveerd
Net als vorig jaar is het clubje vrienden uiterst gemotiveerd om geld op te halen en samen de pittige tocht van 700 kilometer door vier landen te voltooien. Al zijn ze wel iets minder fanatiek aan het trainen.

"Vorig jaar was de balans ook echt wel zoek en er zijn grenzen", legt Maurice uit. Toen zaten sommigen van hen elke dag op de fiets. "Maar," geeft hij toe, "het blijft balanceren met je andere leven."

Aangepast
Ook hebben ze de wijze waarop ze trainen iets aangepast. Meer duurtraining, dus wat langere stukken fietsen in een rustiger tempo, en wat minder gericht op kort en explosief.

"Dan moet je denken aan tochten van 130 kilometer." Ook hebben ze dit jaar een trainingsweekend in de Ardennen ingelast. Behalve dat ze daar behoorlijk wat kilometers hebben gedraaid, was het ook gezellig en goed voor de teamspirit.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant