Susanne Kos is libero, oftewel verdediger.
Susanne Kos is libero, oftewel verdediger. Peter Donderwinkel.

Volleybalster Susanne Kos (16) naar kwalificatie voor WK U20

Sport

HUIZEN - Volleybalster Susanne Kos (16) is geselecteerd om mee te gaan naar de kwalificatiewedstrijden in Roemenië voor het WK U20, voor speelsters onder 20 jaar.

De volleybalspeelster die door de lokale volleybalvereniging Prima Donna Kaas is opgeleid, zit sinds augustus intern op Papendal om daar te trainen in het Talent Team Papendal Arnhem (TTPA), de eredivisieploeg van de volleybalbond Nevobo.

Kwalificatiewedstrijden
Daar zit de topsportster helemaal op haar plek; de eerste week van januari doet ze mee aan de kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap onder 20 jaar in Roemenië.

Op dit moment is ze nog in Berlijn voor een trainingsstage met Jong Oranje. Dat is de groep onder 20 jaar.  Ze hebben twee keer gewonnen van Jong Duitsland U20 met 3-1.

Selectie
Gisteravond is in Berlijn de selectie van twaalf speelsters bekend gemaakt die aanstaande woensdag mag afreizen naar Roemenië, om daar de kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap onder 20 jaar te gaan spelen.

Er zitten vijf Oranje jeugdspeelsters bij en Susanne is er één van en de enige libero, verdediger, die mee gaat. Nederland komt uit tegen Frankrijk, Roemenië en Estland. De wedstrijden worden gespeeld op donderdag, vrijdag en zaterdag 5, 6 en 7 januari.

EK
Daarna starten de voorbereidingen voor het Europees Kampioenschap U18 met Jeugd Oranje, dat begin april in eigen land, in Arnhem plaatsvindt.

Uit de krant