De wisselbeker gaat mee naar de Flevoschool.
De wisselbeker gaat mee naar de Flevoschool.

Flevoschool is Huizer Schoolschaakkampioen 2017

  Sport

HUIZEN - 16 teams van acht basisscholen gingen woensdag 15 februari de strijd aan in het Huizer Schoolschaaktoernooi van Schaakvereniging Huizen. De Flevoschool werd afgetekend winnaar en nam de wisselbeker mee naar school.

Vooral de strijd om de tweede, derde en vierde plek was erg spannend.

Nieuw schaaktalent
Dit jaar moesten heel wat scholen op zoek naar nieuw schaaktalent, veel vaste spelers van de voorbije edities zitten nu op de middelbare school. Veel nieuwe gezichten dan ook in de eerste teams en op de eerste borden.

Acht rondes
Halverwege het toernooi, gespeeld over acht rondes, werd al duidelijk dat de kinderen van het eerste team van de Flevoschool behoorlijk sterk aan het spelen waren. Zij stevenden dan ook recht af op een torenhoge overwinning.

Strijd
In de strijd om de tweede, derde en vierde plek lagen de resultaten heel dicht bij elkaar. De Kamperfoelieschool werd verdiend tweede.

Verrassing
Dé verrassing van het toernooi kwam van kinderen uit groep 5 in het team Flevoschool III. Zij wonnen heel veel partijen van vrijwel alleen oudere tegenspelers en veroverden de derde plek. De vierde plaats was voor het team van De Ark.

Regionaal schoolschaakkampioenschap
Het eerste team van de Flevoschool en het team van de Kamperfoelieschool spelen in maart op het regionale schoolschaakkampioenschap.

Meer berichten