Kinderen leren hoe ze veilig sprongen kunnen maken.
Kinderen leren hoe ze veilig sprongen kunnen maken. (Foto: Bob Awick)

Gekste capriolen met freerunning

  Sport

HUIZEN Kinderen van 5 tot en met 10 jaar maakten vorige week vrijdag in de gymzaal aan het Ellertsveld de gekste capriolen. Dat tijdens ze tijdens een gratis workshop Freerunning.

De workshop werd mede mogelijk gemaakt door geld van de gemeente voor een buurtsportcoach. Daarom was wethouder van Sport Marianne Verhage ook aanwezig.

Sportprogramma
De workshop is onderdeel van een heel sportprogramma dat samen met Montris Kinderopvang wordt gegeven. "Ook kinderen die niet bij ons komen, zijn welkom. Zo krijgen we kinderen aan het sporten", aldus Daniëlle de Leeuw.

"Wie interesse heeft, kan kijken op de Facebookpagina Bikkels - buurtsportcoach Huizen. Elke paar weken doen we weer wat anders." Deze keer maakten de kinderen met behulp van freerunner Jelle Stijvers de gekste capriolen.

Obstakels
"Freerunnen is een sport waarbij je naar een bepaalde plek rent waarbij je over obstakels springt. Er zijn twee stijlen: zo snel mogelijk of zo stylish mogelijk. Hier oefenen de kinderen veilig met matten en hulp. Pas als je een trick goed kunt, moet je het zonder doen."


2 reacties
Elke donderdag het Nieuwsblad voor Huizen per e-mail
Meer berichten