Susanne Kos met nummer 1 bij Jeugd Oranje Under 18.
Susanne Kos met nummer 1 bij Jeugd Oranje Under 18. (Foto: Peter Donderwinkel)

Volleybalster Susanne Kos naar Europese Olympische Jeugd Spelen

  Sport

HUIZEN - Volleybalster Susanne Kos (17) gaat van 23 tot en met 29 juli naar het European Youth Olympic Festival (EYOF) dat in het Hongaarse Gyor wordt gehouden. 

Deelname heeft ze te danken aan de zevende plaats van haar team Jeugd Oranje op het EK Under 18.  Door deze klassering heeft Nederland zich geplaatst voor het European Youth Olympic Festival.

Olympische sporten
Het European Youth Olympic Festival is een sportevenement voor jonge Europese sporters in de leeftijd tot en met 18 jaar, dat om de twee jaar wordt gehouden. Op het programma staan alleen olympische sporten.

Tijdens het EYOF maken de atleten kennis met alle tradities van de Olympische Spelen. Zo verblijven de deelnemers gezamenlijk in een olympisch dorp. Net als de Olympische Spelen heeft het EYOF een zomer- en een wintereditie.

Stimulans
Het EYOF is bedoeld als stimulans voor jonge talenten om door te gaan op de nog lange, vaak moeizame weg naar de volwassen top. Met als absoluut hoogtepunt natuurlijk deelname aan de échte Olympische Spelen.

Heel belangrijk is dat EYOF-deelnemers internationale wedstrijdervaring opdoen en dat zij kennismaken met leeftijdgenoten uit andere takken van sport en uit alle mogelijke landen. 

Pool B
Naast Nederland nemen ook Wit-Rusland, Duitsland ,Hongarije ,Italië, Rusland ,Servië en Slovenië deel aan het EYOF.  Nederland is ingedeeld in pool B samen met Italië , Duitsland en Wit -Rusland.

Meer berichten