De Kamperfoelieschool kwam ook in beweging tijdens de Huizer Sportweek van vorig jaar.
De Kamperfoelieschool kwam ook in beweging tijdens de Huizer Sportweek van vorig jaar. (Foto: Bob Awick)

'Meedoen is Winnen' motto Sportweek

  Sport

HUIZEN 'Meedoen is Winnen' is het thema van de Huizer Sportweek die in Huizen door de Stichting Sportplatform Huizen wordt georganiseerd tijdens de Nationale Sportweek. Van zaterdag 9 september tot en met 17 september is er in Huizen van alles op het gebied van sport te beleven.

De Huizer verenigingen doen met de actie mee. Van tuimeljudo voor de allerkleinsten tot Golden Oldies, van racketsporten tot surfsimulator en van healthcheck tot badmintonquiz: een enorme diversiteit aan bewegen en sporten voor werkelijk iedereen.

Aangepast sporten
Ook verenigingen waar aangepast gesport kan worden doen mee. In Huizen zijn dat G-Korfbal bij KV Huizen, Gymnastiek bij Turnlust Huizen, Sport & Spel bij Recreatiesportgroep Huizen, G-Volleybal bij VV Huizen, Yoga bij BALA Yoga Huizen en Zeilen bij Sailability Huizen.

De aftrap van de Huizer Sportweek vindt plaats op Plein 2000. Tijdens de Huizerdag is een deel van het plein tot 17.00 uur afgezet voor diverse sportactiviteiten. Het startsein wordt om 12.55 uur gegeven door Hein Veerman, voorzitter van de Stichting Sportplatform Huizen en sportwethouder Marianne Verhage. Vervolgens start om 13.15 uur een schaakpartij tussen Verhage en wethouder Gerrit Pas.

Schaakbord
Op Plein 2000 ligt sinds kort een schaakbord. Het schaakbord is aangelegd om activiteiten in de buitenruimte te stimuleren. De wethouders nemen het schaakbord voor het eerst in gebruik. Het bestuur van de Schaakvereniging Huizen is ook aanwezig. Na de wedstrijd tussen de wethouders wordt de ruimte gebruikt voor de festiviteiten van de Huizerdag. Maar na de Huizerdag is het schaakbord door iedereen vrij te gebruiken.

Verder is er op 15 september een schoolsportochtend en vindt op 17 september de afsluiting plaats van de Huizer Sportweek met een groots Beach Sport Festival op het strand aan de Zomerkade met veel sport, muziek en gezonde snacks. Er is ook een Beach Soccer- & Beach Volleybal toernooi. Voor deelname aan de toernooien kan er ingeschreven worden via info@outvit.nl tot en met donderdag 14 september.

Sportprogramma
De organisatie is trots op alle deelnemende organisaties -sportverenigingen, overige sportaanbieders en buurtsportcoaches - die met elkaar een mooi sportprogramma hebben neergezet. Het is een ideale mogelijkheid voor alle sportaanbieders om iedereen kennis te laten maken met hun sport.

Kijk voor meer informatie op sportplatformhuizen.nl, outvit.nl en unieksporten.nl.


reageer als eerste
Elke donderdag het Nieuwsblad voor Huizen per e-mail
Meer berichten
 

Nieuwsblad voor Huizen nieuwsbrief

Elke donderdag het Nieuwsblad voor Huizen per e-mail