Van links naar rechts: Maarten Robbers van Tafeltennisvereniging Huizen, Peter Struiksma van Tafeltennisvereniging Bijmaat en buurtsportcoach Rubin Vos.
Van links naar rechts: Maarten Robbers van Tafeltennisvereniging Huizen, Peter Struiksma van Tafeltennisvereniging Bijmaat en buurtsportcoach Rubin Vos. Foto: Bob Awick

Tafeltennistoernooi voor basisschoolleerlingen

Sport

HUIZEN Tafeltennisvereniging Huizen en Tafeltennisvereniging Bijmaat hebben de handen ineengeslagen om samen een toernooi voor basisschoolleerlingen te organiseren. De voorronde is 16 december en op 20 januari volgend jaar is de finale.

Het toernooi vindt plaats op de twee locaties van de verenigingen. Tafeltennisvereniging Huizen maakt gebruik van de gymzaal bij het Holleblok en Bijmaat van de zaal aan de Damwand.

Tafeltennistafels
"Wij kunnen gebruikmaken van twee zalen. In elke zaal kunnen negen tafeltennistafels staan", vertelt Maarten Robbers van Huizen. "Wij kunnen er in onze zaal zes kwijt", vult Peter Struiksma van Bijmaat aan.

Beide heren hebben bij hun vereniging de jeugd onder hun hoede. "Het is een uniek toernooi, want er zijn zo veel partijen bij betrokken en het is de eerste keer dat we iets dergelijks samen organiseren", stelt Peter.

Buurtsportcoaches
Tijdens het toernooi worden de verenigingen bijgestaan door buurtsportcoaches en stagiairs van Holleblok Sportief en Oostermeent Sportief. Coördinator Rubin Vos vertelt dat de buurtsportcoaches erbij betrokken zijn, omdat het hun opdracht vanuit de gemeente is om jeugd aan het sporten te krijgen.

"Dit is een goede manier om de aandacht van de jeugd te krijgen en ze te motiveren." Daarnaast is hij namens Sportplatform Huizen betrokken als verbinder tussen de diverse verenigingen.

Inschrijven
Inschrijven kan tot en met 12 december via tafeltennistoernooi@sportplatformhuizen.nl met naam, naam van de school, groep en telefoonnummer. Meer informatie: bijmaat.nl en ttvhuizen.nl.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant