Nieuwsblad voor Huizen - Eind januari bekend of nieuw parcours triatlon doorgaat
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo nieuwsbladvoorhuizen.nl
In 2016 heeft de finish van de triatlon voor het laatst in de Oostermeent plaatsgevonden.
In 2016 heeft de finish van de triatlon voor het laatst in de Oostermeent plaatsgevonden. (Foto: Carin van den Berg)

Eind januari bekend of nieuw parcours triatlon doorgaat

  Sport

HUIZEN - Triathlon Huizen vindt dit jaar plaats op 10 juni. De wedstrijd gaat over een totaal nieuw parcours dat merendeels door Huizen gaat. Zo wordt het een echt Huizers evenement.

De laatste puntjes worden nu op de i gezet en eind januari hoopt de Stichting Triathlon Huizen akkoord te krijgen op de nieuwe route.

Vorig jaar afgelast
Vorig jaar werd de triatlon afgelast. "Het bestuur van de Stichting Triathlon Huizen heeft dit moeilijke besluit moeten nemen nadat de hoofdsponsor, winkelcentrum Oostermeent, alsnog heeft afgezien van sponsoring", meldde de organisatie toen.

"Naast deze plotselinge financiële uitdaging, waren er ook een aantal organisatorische zaken waardoor de veiligheid van de deelnemers op het parcours niet kon worden gegarandeerd." Aan de belangstelling lag het niet, want meer dan vijfhonderd mensen hadden zich al ingeschreven.

Verplaatsen
Toen meldde voorzitter Peter Korzelius al dat er direct begonnen zou worden met het organiseren van een nieuwe Triathlon Huizen in 2018. "Hiermee wil het bestuur de al langer gekoesterde plannen verwezenlijken om het evenement meer richting het centrum van Huizen te verplaatsen en er daardoor een echte Huizer triatlon van te maken."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>