Foto Bob Awick
Foto Bob Awick Foto: Bob Awick

Huizer talent valt op bij tafeltennisbond

Sport

HUIZEN - Zijn ouders Pieter en Hella Salentijn moeten hun nu nog 10-jarige zoon - vandaag wordt hij 11 - vaak temperen, zo fanatiek is het Huizer tafeltennistalent. "Maar het is leuk om te zien hoe gemotiveerd hij is", aldus Pieter.

Hij speelt zelf al jarenlang tafeltennis op best aardig niveau, maar als hij zijn eigen jeugd vergelijkt met die van zijn zoon zijn er binnen het tafeltennis enorme sprongen gemaakt, meent Pieter.

Het gezin Salentijn kan rustig worden beschouwd als tafeltennisfamilie. Want naast vader Pieter en zoon Teun speelt ook de 12-jarige dochter Lieke haar wedstrijden.

Voor Teun begon het ruim drie jaar terug bij ttv Bijmaat. Direct viel zijn talent op en inmiddels behoort Teun tot de nationale welpentop (spelers tot en met 10 jaar ). Al begin vorig jaar nam hij op uitnodiging van de Nederlandse Tafeltennisbond deel aan een groot internationaal toernooi in het Franse Metz.

Afgelopen weekend nam de Huizer opnieuw deel aan het toernooi, met wisselend succes overigens. Van de twaalf wedstrijden won hij er maar vier, al moet worden gezegd dat hij een slechte loting had. Juist tegen de uiteindelijke winnaar en de nummer drie van het toernooi had hij kunnen winnen. Het geeft ook aan dat de talenten in met name Frankrijk en België verder zijn dan die in Nederland.

Wel wordt Teun vrijdag door de burgemeester in het zonnetje gezet.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant