MC1 mag spreken van een succesvol zaalhockeyseizoen.
MC1 mag spreken van een succesvol zaalhockeyseizoen.

Hockeysters Huizen MC1 3e van Nederland

Sport

HUIZEN - Meisjes C1 van de Huizer Hockey Club is 3e geworden op het NK zaalhockey in Arnhem. Het team verloor in de kruisfinale met 4-2 van Schaerweijde.

In de beslissende wedstrijden voor volle tribunes in sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem lieten Oranje-Rood, Huizen, Schaerweijde en HDM zien dat ze met recht in de kruisfinales stonden.

Gelijk op
De vier ploegen speelden uitstekend hockey. Hoewel de uitslagen uiteindelijk duidelijk waren, bleken de krachtsverschillen in de halve finales gering. In de halve finale tussen Schaerweijde en Huizen ging het in de score ook lange tijd gelijk op.

Schaerweijde kwam twee keer op voorsprong, maar Huizen toonde veerkracht en kwam 2 keer op gelijke hoogte. Pas na de 3-2 brak het verzet van Huizen en nog een halve minuut later was het 4-2.

Defensie
Huizen deed verwoede pogingen om de aansluitingstreffer te scoren, maar kwam niet door defensie van de Zeister formatie. Uiteindelijk moest MC1 genoegen nemen met een derde plaats.

De meiden van de C1 kunnen met hun coach Mark Franken terugkijken op een succesvol zaalhockeyseizoen. Naast het spelen van de landskampioenschappen wonnen ze begin januari al het Highland Indoor toernooi in Berkel en Rodenrijs.

Uit de krant