'Ik heb me in het zweet gewerkt voor dit goud' | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Luuk de Ruiter bij zijn geliefde gewichten.
Luuk de Ruiter bij zijn geliefde gewichten. (Foto: Bob Awick)

'Ik heb me in het zweet gewerkt voor dit goud'

  Sport

HUIZEN - Powerlifter Luuk de Ruiter heeft op 17 februari bij het Open Kampioenschap Powerliften in Duitsland goud behaald in zijn categorie tot 100 kilogram.

Hij verbrak daarbij op alle drie onderdelen zijn persoonlijk record. "Ik heb me echt in het zweet gewerkt om dit te kunnen behalen", zegt hij. "Maar dat vind ik leuk."

Topniveau
Luuk is personal trainer bij zijn eigen bedrijf DeRuiterPT. Sport beheerst al vanaf zijn vierde jaar zijn leven. Toen begon hij met atletiek bij AV Zuidwal. Ook het op topniveau sport bedrijven zat in zijn bloed.

Hij zat in het Nederlands team voor de estafette en de 100 meter sprint. Toen hij zijn opleiding Sport & Bewegen begon aan het ROC moest hij ook een sport kiezen. Atletiek zat er niet bij, dus koos hij voor judo en ook hier kwam hij uit voor Nederland.

Competitief
Na zijn opleiding stopte hij en bouwde zijn bedrijf op. Inmiddels doet hij aan powerliften en ook daar is hij succesvol in. "Ik ben competitief, perfectionistisch en ambitieus", zegt hij met een lach.

"Al sinds mijn 15e, 16e was ik geïnteresseerd in bodybuilding en het sculpturen van mijn lijf. Het was toen voor mij alleen maar uiterlijk. Nu ben ik serieus bezig met sport en baseer me op de wetenschap."

Sparren
"Omdat ik zelf in het vak zit, weet ik onder welke hoek ik het best kan staan om effectief gewichten te tillen. Daarnaast is het hoofd van het bestuur van Powerlifting Holland, Ruud Gransier, mijn persoonlijke coach en maar liefst tweevoudig universitair afgestudeerd. Met hem kan ik goed sparren."

Hij legt in het kort uit waar het bij powerliften om draait. De sport bestaat uit drie onderdelen. "Squatten, bankdrukken en deadliften en in die volgorde werk je ze ook af tijdens een wedstrijd.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>