Leon Graumans en Heather Bray winnen Trappenbergloop | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Zowel recreatielopers als topatleten kenden een zware, maar tevens heerlijke sportieve middag.
Zowel recreatielopers als topatleten kenden een zware, maar tevens heerlijke sportieve middag. (Foto: Bob Awick)

Leon Graumans en Heather Bray winnen Trappenbergloop

  Sport

HUIZEN - Leon Graumans en Heather Bray hebben gisteren de 10 kilometer gewonnen bij de 28ste editie van de Trappenbergloop van Atletiekvereniging Zuidwal.

Aan de finish noteerde de winnaar een tijd van 36 minuten en vier seconden. Op ruim een minuut werd hij gevolgd door Erik Kallenberg. Steff Overmars eindigde als derde.

Zwaar
"Ondanks het prima weer was het parcours echt wel zwaar", sprak de bezwete Graumans. "De ondergrond was nog bevroren en dat maakte het er niet makkelijk op."

Erik Kallenberg, de winnaar van 2016, had direct al door dat hij door trainingsachterstand weinig kans had.

Vrouwen
Bij de vrouwen zegevierde de De Canadesese Heather Bray in 41 minuten en 41 seconden. De uit Vancouver afkomstige Bray is al twee jaar in Nederland en werkt op de afdeling Research van de Universiteit in Amsterdam.

"Het was de eerste keer dat ik hier een wedstrijd loop. Het ging vrij gemakkelijk in deze schitterende, bosrijke omgeving", aldus de Canadese atlete.

Titelverdediger
De Hilversumse Karin Vissers, de titelverdediger, werd op afstand tweede: "Direct na de start had ik al door dat Bray erg snel was en liet ik haar gaan. Ik heb gewoon lekker gelopen", was haar reactie.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>