Wethouder Marianne Verhage overhandigd Daan een bos bloemen en een Pluim.
Wethouder Marianne Verhage overhandigd Daan een bos bloemen en een Pluim. Foto: Bob Awick

Alpine skiër Daan de Wildt (13) gehuldigd

Sport

HUIZEN Alpine skiër Daan de Wildt (13) is vanmiddag gehuldigd door wethouder sport Marianne Verhage. Daan werd derde tijdens het NK alpine ski in het Oostenrijkse Alpendorf.

De leerling van het Erfgooierscollege heeft een pittige tijd achter de rug. Na een week skiën in Oostenrijk, moest hij vol aan de bak voor school. In één week tijd had hij zeven toetsen.

Lastig
"Het is best wel lastig om school met het skiën te combineren", aldus Daan. Zijn moeder is blij dat de docenten dit ook inzien en Daan zoveel mogelijk helpen om beide goed te doen.

Daan skiet al vanaf dat hij heel jong is. "Dat begon tussen de benen van zijn vader", zegt zijn moeder. Van jongs af aan skiet hij ook al wedstrijden en gaat hij regelmatig naar Oostenrijk voor trainingen en wedstrijden.

Privétrainer
Daar heeft hij een privétrainer met een assistent. "Na de training op de skies mag ik dan met een kleine tractor rijden en dan moet ik het stuk terug rennen en dan rijdt hij dat stuk met de tractor en dat ene paar keer achter elkaar."

In de toekomst wil hij Nederlands kampioen worden en kijken of hij officiële FIS-wedstrijden kan skiën in Europa. "En eventueel meedoen aan de World Cup."

Olympische Spelen
Meedoen aan de Olympische Spelen zou hij helemaal fantastisch vinden, maar volgens zijn vader wordt dat wel moeilijk, omdat hiervoor sponsoring nodig is en dat blijkt lastig in deze sport.

Uit de krant