Ook degradatiezorgen bij Zuidvogels | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Ook degradatiezorgen bij Zuidvogels

  Sport
Michel de Wit in actie tegen SDCP
Michel de Wit in actie tegen SDCP (Henk Heijnen Fotografie)

HUIZEN - Zuidvogels heeft vol 'de wind tegen' de laatste weken. Liep het vorige week nog tegen een zeperd op tegen koploper Eemdijk, zaterdag verloor de ploeg van trainer Fernandeze Coto met 0-2 van SDC Putten.

Zuidvogels speelde op de Wolfskamer lange tijd met tien man door een onterechte rode kaart voor Niels van der Zaal. Putten was daarvoor al op 0-1 gekomen door een treffer van Jurian van de Brink. Met een man meer konden de gasten de wedstrijd rustig controleren. Vlak na rust verdubbelden zij de score toen Rick Degenaar geklungel in de Zuidvogels-defensie genadeloos afstrafte.

In het restant had Zuidvogels simpelweg niet de klasse en de kracht om de verdediging van Putten echt in moeilijkheden te brengen en de 'man-minder-situatie' hielp ze daar ook niet bij.

Conclusie na deze wedstrijd is dat Zuidvogels met de huidige gedecimeerde selectie (kwantitatief en kwalitatief) veel moeite krijgt om wedstrijden met een positief resultaat af te kunnen sluiten. En toch staan er nog vier duels in deze Hoofdklasse voor de boeg voor de rood-groenen, te beginnen volgende week uit in Genemuiden tegen de plaatselijke SC, de huidige nr. 2 in deze competitie. Van de zestien teams bezet Zuidvogels de veertiende plek op de ranglijst, al zijn de verschillen klein.

Helemaal onderaan staat Huizen. Dat ontslag vorige week trainer Erik Assink vanwege de slechte resultaten. Toch hebben de groen-gelen na afgelopen weekend toch weer wat hoop gekregen om toch in de Hoofdklasse te blijven.
Huizen won namelijk met 3-1 in en tegen Urk, waardoor het gat met de ploegen vlak boven die laatste positie is geslonken tot vijf en zeven punten. Komende zaterdag ontvangt Huizen AZSV, dat net als Zuidvogels slechts zeven punten meer heeft verzameld.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>