Inloopbijeenkomst over ontwerp tracé snelle HOV-bus | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Dit waren de bespreekpunten.
Dit waren de bespreekpunten. (Foto: Provincie Noord-Holland)

Inloopbijeenkomst over ontwerp tracé snelle HOV-bus

  Buurt / wijk

HUIZEN - De provincie Noord-Holland organiseert woensdag 12 december tussen 17.00 en 20.00 uur een inloopbijeenkomst over het voorlopige ontwerp van het vastgestelde tracé tussen Huizen en Blaricum van de snelle HOV-bus.

De bijeenkomst is bedoeld voor bewoners en belanghebbenden en vindt plaats in de aula van Scholengemeenschap Huizermaat aan de Monnickskamp 7.

Aanpassingen
Eind september vond een eerste bijeenkomst plaats. Daar werden alle locaties gepresenteerd waar aanpassingen nodig zijn om de doorstroming en verkeersveiligheid op het tracé te garanderen als daar straks de snelle HOV-bus rijdt.

Zo'n 90 belangstellenden gaven hun wensen en suggesties mee. Daarnaast werden individuele gesprekken gevoerd met de belangrijkste stakeholders en werd voor de gewenste aanpassingen in Blaricum een klankbordgroep ingesteld om mee te praten en te tekenen.

Voorlopig ontwerp
Op basis van alle reacties en suggesties heeft de provincie nu een voorlopig ontwerp opgesteld. Tijdens de inloopbijeenkomst is dit voorlopig ontwerp onderwerp van gesprek.

Belanghebbenden die niet in de gelegenheid zijn om langs te komen, kunnen ook digitaal reageren via hovintgooi.nl. Dat kan tot en met vrijdag 11 januari 2019. Na het sluiten van de reactietermijn en het verwerken van de suggesties wordt toegewerkt naar een definitief ontwerp.

Protesten
Na onenigheid en protesten over de snelle bus in het verleden hebben de afgelopen weken de provincie Noord-Holland, Movares en de beide gemeenten samen aan een goed en passend ontwerp gewerkt.

Het definitieve ontwerp wordt vastgesteld door de gemeenteraad. Pas daarna gaat de provincie aan de slag met het voorbereiden van de uitvoering.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>