Methadonverstrekking Jellinek in gemeentehuis | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Methadonverstrekking Jellinek in gemeentehuis

  Zorg

HUIZEN - Jellinek gaat binnenkort twee keer per week methadon verstrekken aan 15 tot 20 inwoners van Huizen in het gemeentehuis.

"Het gaat om een groep mensen die goed ingeregeld is en hiervoor tot nu toe met de bus naar Hilversum moest. We hebben een half jaar gezocht naar een geschikte plek in Huizen, maar niet gevonden", liet wethouder Janny Bakker vanmiddag weten.

Methadon
Methadon wordt verstrekt aan mensen die van hun heroïneverslaving af willen komen en wordt onder begeleiding van twee medewerkers van Jellinek ingenomen.

"Dat duurt vijf minuten. Wij vonden dat we dat dichter bij onze inwoners aan moesten bieden, maar geen enkel wijkcentrum of gezondheidscentrum of andere organisatie wilde of kon onderdak bieden."

Gemeente
Daarom heeft de gemeente besloten om nu Jellinek twee keer per week in het gemeentehuis een ruimte ter beschikking te geven. De ruimte wordt op kosten van Jellinek hiervoor in orde gemaakt.

"Het is een proef van een jaar en we hopen dat in die tijd misschien toch een van de gezondheidscentra of apotheken een ruimte hiervoor heeft."

Geen overlast
Het gaat volgens de wethouder om mensen die geen overlast veroorzaken en slechts even binnen lopen om de methadon in te nemen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>