Wethouder Hulscher laat Vincent Ohlrichs binnen in restaurant Porterhouse.
Wethouder Hulscher laat Vincent Ohlrichs binnen in restaurant Porterhouse. (Foto: Bob Awick)

Wethouder test toegankelijkheid in Huizen

  Zorg

HUIZEN - Auto's met knipperende lichten op een invalidenparkeerplaats of bedrijfswagens die ellenlang op een stoep staan geparkeerd waardoor mensen met een beperking er niet langs kunnen. Er valt nog een hoop te winnen in het bewustwordingsproces rond toegankelijkheid, stelt wethouder Maarten Hoelscher. "Maar Aken en Keulen zijn ook niet in een dag gebouwd."

Het is de Week van de Toegankelijkheid. Om die reden was woensdag de eerste landelijke Ongehinderd Testdag. Ook Huizen deed daaraan mee. De gemeente werkt samen met Ongehinderd en de leden van het lokale toegankelijkheidspanel aan de uitvoering van het VN-verdrag handicap om die inclusieve samenleving te realiseren.

Fysieke toegankelijkheid is daar een belangrijk onderdeel van. Ruim 10 van de Nederlanders hebben een lichamelijke beperking. Dit zijn blinden en slechtzienden, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven en slechthorenden. Zij willen ook zonder drempels op pad kunnen gaan.

De wethouder ging woensdag samen met ervaringsdeskundige Vincent Ohlrichs en nog twee leden van het toegankelijkheidspanel naar Porterhouse om te bekijken hoe toegankelijk het restaurant aan de Vaarboom is.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten