Rookverbod in Sijsjesberg en speelplaatsen | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Wethouder Maarten Hoelscher.
Wethouder Maarten Hoelscher. (Foto: Bob Awick)

Rookverbod in Sijsjesberg en speelplaatsen

  Zorg

HUIZEN - Het aantal rookvrije plekken in Huizen neemt de komende tijd alleen maar verder toe. Zo heeft het college van burgemeester en wethouders nu ook speelplaatsen en publieke stranden aangewezen als rookvrije zone. Zwembad Sijsjesberg, waar veel (gezinnen met) kinderen komen, krijgt eveneens een rookverbod.

Dat geldt dus ook voor de ingang en de ligweiden. Bij de start van de verkoop van abonnementen wordt dit rookverbod duidelijk meegegeven.

Alle publieke speelplaatsen in Huizen, ongeveer negentig, en ook de stranden worden rookvrij. Op de stranden komen bordjes met gedragsregels, zoals hondenverbod tussen 1 april en 1 oktober, gebruik van alcoholische dranken én het niet-roken. Deze bordjes moeten omwonenden, boa's, wijkagenten en jongerenwerkers helpen in het aanspreken van mensen die dit gedrag negeren.

"Of mensen roken is natuurlijk een eigen keuze, daar gaan wij als gemeente niet over", aldus wethouder Maarten Hoelscher. "Wel vinden we het belangrijk dat mensen - en met name kinderen - het recht hebben om rookvrij te leven. En nog belangrijker, dat kinderen nooit aan roken beginnen. Dan helpt het als roken niet meer als normaal wordt gezien."

Sportverenigingen, scholen en zorginstellingen zijn grotendeels verplicht om in 2020 rookvrij te zijn. De gemeente wil hierin het goede voorbeeld geven en daarom zijn het gemeentehuis en de gemeentewerf al lang rookvrij. De volgende stap is onderzoeken of ook de omgeving hiervan rookvrij gemaakt kan worden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>