Iedereen kan zich aanmelden en meewandelen op zijn eigen niveau.
Iedereen kan zich aanmelden en meewandelen op zijn eigen niveau. (Foto: Ronald Hoogendoorn)

Informatieavond Nationale Diabetes Challenge

  Zorg

HUIZEN - Bewegen is goed voor iedereen en al helemaal voor mensen met diabetes. Daarom werd er een challenge opgezet, waar ook Huizen aan mee gaat doen.

"De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation", legt Anneke van der Veer uit. Zij is beweegcoach bij Versa Welzijn en die organiseert samen met Sportief Huizen dit jaar voor het eerst ook een challenge in Huizen.

Wandelen
"Bewegen is goed voor iedereen en al helemaal voor diabetespatiënten. Doel is om mensen een paar keer per week te laten wandelen. Dat mag 300 meter zijn, 500 meter, maar ook een kilometer, 5 of 10. Iedereen kan zijn eigen doel stellen", legt Anneke uit.

Om mensen op weg te helpen, wordt de Wandel Challenge Huizen gestart. "We gaan dan met elkaar wandelen op weg naar een betere gezondheid. We beginnen op 15 mei. We houden daarbij rekening met ieders niveau."

Informatieavond
Om belangstellenden wat meer over de challenge te vertellen, is er maandag 6 mei om 19.30 uur een informatieavond in Wijkcentrum 't Vuronger aan de Schoolstraat 6.

"Daarbij is iedereen welkom met diabetes, maar ook mensen met een andere chronische ziekte, bijvoorbeeld COPD, of die gewoon wat meer willen bewegen. Bewegen is immers goed voor iedereen."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten