Voor het kunstproject 'Wie ben ik?
Voor het kunstproject 'Wie ben ik?" zijn 100 buisjes met daarin een tekening verzameld. Foto: Eric Hage

Alzheimerweek vol activiteiten

Zorg

REGIO - Zaterdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag. In Weesp voorafgaand aan deze dag een hele Alzheimerweek met verschillende activiteiten.

'Samen bewegen' is het thema dit jaar, en de week eindigt dan ook met een middag waar zeker gedanst kan worden. Het koor Rose & Rouge treedt op, met op het programma bekende Nederlandse levensliederen. Meezingen mag ook trouwens.

Toneel
Alzheimerweek begint zaterdag 14 september met twee voorstellingen van Toneelgroep City Speelt. Isa van Dam schreef het toneelstuk 'Over Alzheimer, wat ik nog wilde vragen.' Zij en de jonge spelers van het gezelschap baseerden het stuk op de gesprekken die ze voerden met mensen met dementie en hun naasten over hun ervaringen. Het toneelstuk wordt twee keer opgevoerd in gebouw Papelaan 99: om 13.00 uur en om 15.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur.

Kunstwerk
Vanaf woensdag 18 september is in het Stadskantoor van Weesp een bijzonder kunstwerk te zien: 'Wie ben ik?'. Het werk bestaat uit 100 reageerbuisjes met daarin tekeningen gemaakt door (mantel-)zorgers en mensen met Alzheimer. Een project van Lia Hagen (Alzheimer Café Weesp) en kunstenaar Eric Hage. Bij het project zijn ook een magazine en een boek gemaakt. In het boek staan scans van alle 100 gemaakte tekeningen en foto's van de handen van de makers met opmerkingen van mensen tijdens het maken van hun werkjes. Het kunstwerk is de komende maand tijdens openingsuren van het Stadskantoor (Nieuwstraat 70A) te bezichtigen. Het is de bedoeling dat het daarna nog op andere plekken in Weesp te zien zal zijn.

Vaartocht
Donderdag 19 en vrijdag 20 september zijn er vaartochtjes over de Vecht op de Watermelody. Beide dagen zijn er twee vaartochten: de eerste is van 10.00 tot 12.00 uur en de tweede van 14.00 tot 16.00 uur. Tijdens het varen is het ook mogelijk om zelf een kunstwerkje te maken met kunstenaar Eric Hage.

Levenslied
Zaterdag 21 september wordt de week afgesloten met een feestelijk optreden in De Wintertuin van Rose & Rouge, een koor dat zich heeft gespecialiseerd in het Nederlandse levenslied. Het programma start om 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur. De hapjes zijn gemaakt door scholieren van het Casparus College.

Mee?
Er zijn nog plekken vrij op alle programma-onderdelen. Inwoners in de regio Gooi en Vechtstreek kunnen deelnemen, alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Aanmelden kan via een e-mailtje naar wad2019gooi@gmail.com of telefonisch bij Lia Hagen: 06-1287 4455. Het verzoek is om te vermelden: uw naam, telefoonnummer, e-mailadres, met hoeveel personen u wilt komen - inclusief uzelf -, voor welke activiteiten en op welk tijdstip en wat is uw relatie met dementie (heeft u zelf dementie, bent u mantelzorger, bent u professional of vrijwilliger).

Uit de krant