Afbeelding
Foto: © Bastiaan Miché

Nieuwbouw Tergooi is nu eindelijk gestart

Zorg

HUIZEN - Een toch wel historisch moment - zeker voor alle betrokkenen - op het terrein van Tergooi in Hilversum maandagmiddag. Na een lange voorgeschiedenis werd rond 16.30 uur het eerste gat geboord voor de nieuwbouw van het ziekenhuis in Hilversum. Ook werd symbolisch de belofte van Tergooi om voor iedereen te zorgen begraven. 

De burgemeesters (of hun plaatsvervanger) van Hilversum, Blaricum, Laren, Huizen, Gooise Meren, Weesp en Wijdemeren verrichtten, als vertegenwoordigers van de inwoners van de regio, de officiële handeling, samen met de Hilversumse kindergemeenteraad. Namens Huizen was dit burgemeester Sikko Heldoorn. Tergooi beloofde kinderburgemeester Lise van der Ploeg ook toekomstige generaties de best mogelijke zorg te willen bieden.

Nieuwbouw in één keer
Tergooi gaat de nieuwbouw in één keer realiseren, in plaats van de eerder geplande nieuwbouw in twee fases. Hierbij wordt een nieuw gebouw gerealiseerd waarin de meeste zorgfuncties worden ondergebracht. Alle acute, intensieve en klinische zorg van de huidige locaties van Blaricum en Hilversum worden er geconcentreerd.

Het betreft de acute, complexe en intensieve zorgfuncties – zoals spoedeisende hulp (SEH), operatiekamers, intensive care, radiologie, dialyse, endoscopie en dagbehandeling – de kliniek en een groot deel van de poliklinieken. In een apart nevengebouw komen de kantoren voor de stafafdelingen, de Diagnosestudio voor snelle diagnostiek van met name huisartspatiënten en poliklinische zorg van onder andere de specialismen dermatologie en oogheelkunde.

Parkeergarage bij nieuwe hoofdentree
Daarnaast maakt het ziekenhuis blijvend gebruik van het jongste deel van het huidige gebouw in Hilversum: de in de jaren '90 gebouwde, gele vleugels met verpleegafdelingen. Daarin worden onder meer de laboratoria en facilitaire voorzieningen ondergebracht. Ook wordt dicht bij de nieuwe hoofdentree een parkeergarage gerealiseerd, waarmee nagenoeg alle auto's uit het zicht verdwijnen. De nieuwbouw wordt eind 2022 opgeleverd.

Uit de krant

!