Trots tonen de duo-directeuren het certificaat 'Gezonde School' dat ze van wethouders Verbeek en Hoelscher hebben gekregen.
Trots tonen de duo-directeuren het certificaat 'Gezonde School' dat ze van wethouders Verbeek en Hoelscher hebben gekregen. (Foto's: Bob Awick )
foto's

Sponsorloop 'Gezonde School' De Springplank

  Zorg

HUIZEN - RKBS De Springplank heeft het vignet Gezonde School behaald. Vandaag kwamen de wethouders Marlous Verbeek van onderwijs en Maarten Hoelscher van jeugd het vignet onthullen. Daarnaast gaven zij de het startschot voor de jaarlijkse sponsorloop.

Het vignet hangt op de gevel van de school, zodat iedereen op het schoolplein kan zien dat de school een gezonde school is. "Hiermee laat De Springplank zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. De Springplank is trots op dit behaalde resultaat", laat Marieke Wateler, duo-directeur van de school weten.

Loont
"Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt De Springplank voor actieve en gezonde leerlingen", gaat ze verder.

De school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat Bewegen en Sport. "We hebben een vakleerkracht bewegingsonderwijs voor de groepen 3 tot en met 8, in de grote pauze worden er dagelijks sportactiviteiten georganiseerd, we organiseren kleutergym en bewegen tussendoor in de klas, bewegend leren noemen we dat."

Fruitdag
"We hebben al een aantal jaar Woensdag Fruitdag en daar besteden we nu weer even aandacht aan in het kader van dit vignet. Waarschijnlijk gaan we volgend schooljaar verder met het behalen van een ander themacertificaat van Gezonde School."

Na de onthulling was er een sportieve warming-up verzorgd door Studio Dansú voor de leerlingen van de school. Dit om goed aan de start te kunnen verschijnen voor de jaarlijkse sponsorloop. De ruim 500 leerlingen liepen deze keer ter ondersteuning van twee projecten.

Gambia
"In Gambia willen we de kinderen van 'ons' schooltje een dagelijkse maaltijd bieden, de leerkrachten een salaris uitbetalen en de klaslokalen en het plein verder inrichten", laten Leonore Zuidinga en Renée de Ruiter weten. Zij zijn de leerkrachten die de sponsorloop organiseren.

"Daarnaast willen we in Guatemala met behulp van de Stichting Flor Ayuda voor kinderen studiebeurzen realiseren als ouders dat zelf niet kunnen betalen."

Rondjes
Leerlingen liepen daarom vandaag in 90 minuten zoveel mogelijk rondjes van 1.000 meter rond de school. Ze konden geld ophalen middels een sponsorkaart die ze hadden meegekregen. Familie, vrienden, buren en kennissen konden zo de leerlingen sponsoren.

"Per 500 meter wordt er gestempeld. Elk jaar blijkt weer dat veel kinderen hun hele kaart vol kunnen lopen, heel knap. Anderen zien zich ieder jaar verbeteren."

Markt
Naast de sponsorloop werd er ook op andere manieren geld opgehaald. In de ochtend was er in de groepen 1 tot en met 4 een verkoop van knutselwerkjes. De kinderen van de groepen 7 en 8 verzorgden een markt. De kinderen uit de groepen 5 en 6 zamelden kleding en schoenen in en zorgen zelf voor de transportkosten daarvan.

"We willen de leerlingen door de sponsorloop en de andere acties een beter besef meegeven over de situatie in ontwikkelingslanden. Ze krijgen informatie op school over de noodzaak van scholing, voeding, hygiëne, aandacht, bescherming en veiligheid en werken met ze aan deze onderwerpen."
De gezamenlijke warming-up voor de start van de sponsorloop.
Ruim 500 leerlingen liepen 90 minuten lang rondjes van 1.000  meter rond de school.

Meer berichten