corona

Tweede coronabesmetting in Bussum

  Zorg

REGIO - Een 46-jarige Bussummer is ook besmet met het coronavirus (COVID-19). Dat laat GGD Gooi en Vechtstreek weten. Het totaal aantal besmettingen in de regio komt nu op 6,  waarvan 2 in Bussum, 2 in Naarden, 1 in Blaricum en 1 in Huizen.

De Bussummer heeft het virus zeer waarschijnlijk opgelopen na contact met een bewezen coronapatiënt uit Amsterdam. Hij verblijft vanaf de eerste ziekteverschijnselen al thuis in isolatie, afgezonderd van zijn gezinsleden.

Schoolgaande kinderen
In het gezin zijn twee schoolgaande kinderen. Zij hebben geen klachten, maar blijven de komende 14 dagen wel uit voorzorg thuis. De betreffende scholen van de twee kinderen zijn geïnformeerd en worden indien nodig bijgestaan door de GGD.

GGD Gooi en Vechtstreek is direct een contactonderzoek gestart om in kaart te brengen met wie de man tijdens de besmettelijke periode contact heeft gehad. Deze mensen worden door de GGD benaderd.

Vragen
Via een speciaal telefoonnummer 035-6926400 kunnen vragen worden gesteld over het coronavirus aan GGD Gooi en Vechtstreek. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur. Ook het landelijke informatienummer kan worden gebeld via 0800-1351. Dit kan tussen 08.00 en 20.00 uur.

Meer berichten