corona

Inmiddels acht mensen in de regio besmet

  Zorg

REGIO - GGD Gooi en Vechstreek meldt dat er bij een 49-jarige inwoner van Naarden een besmetting met het coronavirus (COVID-19) is vastgesteld.

In totaal zijn er in de regio Gooi en Vechtstreek nu 8 besmettingen met het virus, waarvan waarvan 3 in Naarden, 2 in Bussum, 1 in Blaricum, 1 in Huizen en 1 in Hilversum.

Noord-Italië
De man keerde recent terug van een skivakantie in Noord-Italië, waar hij het virus waarschijnlijk heeft opgelopen. Hij verblijft met ziekteverschijnselen in thuisisolatie.

Kinderen
Zijn gezinsleden, waaronder twee schoolgaande kinderen, hebben geen klachten. De kinderen waren niet besmettelijk in de periode dat zij op school waren.

Zij blijven de komende 14 dagen uit voorzorg eveneens thuis. De scholen zijn inmiddels geïnformeerd over de situatie.

Contactonderzoek
GGD Gooi en Vechtstreek is direct contactonderzoek gestart om in kaart te brengen met wie de man tijdens de besmettelijke periode contact heeft gehad.

Deze mensen worden door de GGD benaderd. Zij moeten tijdens de incubatietijd van 14 dagen hun gezondheid in de gaten houden. Als zij klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, worden zij ook in thuisisolatie geplaatst en getest op het virus.

Meer berichten