Foto: © Bob Awick
corona

'Hartverwarmende actie' voor medewerkers Tergooi; nu zes coronapatiënten in ziekenhuis

  Zorg

BLARICUM - 'Helden van 't Gooi' staat er op een enorm spandoek bij Tergooi Blaricum geschreven. In Tergooi Hilversum liggen inmiddels zes coronapatiënten.

Vrijdag zijn er dus drie patiënten bij gekomen. "Het is code rood", vertelt een woordvoerder, die niet kan aangeven hoeveel patiënten er op de IC-afdeling liggen.

Zij voegt toe dat er net als in Hilversum, ook in Blaricum (na het weekend waarschijnlijk) een clusterverpleging wordt opgezet. Deze afdeling staat los van de intensive care en is voor coronapatiënten die niet beademd hoeven te worden. Op die manier zijn er meer bedden beschikbaar voor coronapatïenten. In Blaricum zijn dat er nu nog drie. Hilversum telt twaalf bedden.

Hilversum

Bij de vestiging Hilversum was er op de stoep gekrijt. Dit gebeurde na een oproep van Mirella Besemer. Samen met Kalin, Daley en Siënna en Huizers Nikky en Bente maakte zij op de stoep voor het ziekenhuis de tekeningen. "Wat een hartverwarmende actie", vinden ook de medewerkers van Tergooi. "Daar krijgen wij Tergooiers een heel goed gevoel van. Bedankt voor dit zorgzame gebaar."

(Tekst gaat verder onder de foto's)


© Foto Miché / Bastiaan Miché


© Foto Miché / Bastiaan Miché


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Een heel andere manier om het ziekenhuis bij te staan komt vanuit Vivium Zorggroep. Daar zijn maatregelen getroffen om het ziekenhuis te kunnen ontlasten als er bedden nodig zijn voor nieuwe coronapatiënten.

De hulp is nu nog niet aan de orde, laat woordvoerder Nicole Boer desgevraagd weten, maar als het wel nodig is nemen de Vivium-zorgmedewerkers een deel van de ziekenhuiszorg over. "Dan gaat het bijvoorbeeld om patiënten die infuuszorg nodig hebben. Die zorg kunnen wij ook bieden."

Ook mensen die nog niet zelfstandig thuis kunnen aansterken, komen voor deze zorg in aanmerking. Door deze patiënten op te vangen, komen in het ziekenhuis bedden vrij voor coronapatiënten. "Daar waar het kan helpen we. We hebben op meerdere locaties eerstelijnsverblijf-plekken die hiervoor ingezet kunnen worden. Voor alle duidelijkheid: er komen géén coronapatiënten van buiten naar de meest kwetsbare groep."

Vivium heeft zorghuizen in de gehele regio 't Gooi en de Vechtstreek.

Meer berichten