Foto: Pixabay
corona

Tergooi heeft 16 coronapatiënten in huis; opschaling reguliere zorg van start

  Zorg

REGIO - Tergooi heeft momenteel zestien patiënten bewezen besmet met het coronavirus opgenomen in haar ziekenhuis. Hiervan liggen zes patiënten op de IC.

Ondertussen is het opschalen naar reguliere zorg gestart. "Met dit geleidelijke proces zijn we vorige week gestart", vertelt een woordvoerder, die verder geen details kan geven omdat het ziekenhuis volop bezig is om te bekijken hoe dit verder vorm gegeven kan worden.

Gewone zorg begint weer
Hoewel de coronacrisis nog lang niet voorbij is, wordt de situatie in Nederland langzaam stabieler. "In Tergooi betekent dit dat we geleidelijk weer meer zorg kunnen aanbieden aan andere patiënten. We beginnen vanzelfsprekend met de patiënten die de zorg het hardst nodig hebben. Deze situatie wordt beoordeeld door onze artsen en door de huisartsen."

Stapsgewijs wordt de medisch noodzakelijke zorg de komende tijd verder uitgebreid. Dit betekent niet dat Tergooi meteen al kan draaien zoals voorheen. "We hebben nog steeds te maken met een hoge druk op de intensive care en beperkt beschermingsmiddelen tot onze beschikking. We doen ons uiterste best om uiteindelijk iedereen zo goed mogelijk te helpen."

Niet zelf bellen
Het is niet de bedoeling dat (poliklinische) patiënten het ziekenhuis gaan bellen. Als het volgens de arts nodig is om patiënten op kort termijn te zien of te behandelen, dan wordt er contact opgenomen. "Waar mogelijk blijven afspraken telefonisch of via een webcamconsult plaatsvinden. Houd er hierbij rekening mee dat u niet exact op het afgesproken tijdstip gebeld wordt. De telefonische spreekuren zijn ook voor onze dokters wennen en verlopen anders dan in het ziekenhuis."

Voorlopig biedt het ziekenhuis zorg met hoge urgentie. "Helaas zullen dus nog steeds veel mensen geduld moeten hebben. Veel operaties kunnen pas weer doorgaan als er meer ruimte beschikbaar komt op de intensive care."

Meer berichten