Het contract dat werd ondertekend om 24-uurs begeleiding te verzorgen.
Het contract dat werd ondertekend om 24-uurs begeleiding te verzorgen. (Foto: Huizer-maatjes)

Samenwerking Woongroep Huizer-maatjes en Amerpoort

  Zorg

HUIZEN - Woongroep Huizer-maatjes heeft een zorgovereenkomst getekend met Amerpoort. Voor Amerpoort is dit het elfde particuliere wooninitiatief waaraan zij zorg verlenen op basis van persoonsgebonden budget (PGB).

De overeenkomst zorgt ervoor dat er 24 uurs-begeleiding is voor de 18 jong volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking die gaan wonen aan de Trekkerweg en een huis dat wordt ontwikkeld door De Alliantie.

Warme plek
Jacobien Middelkoop, bestuurslid en één van de ouders die het initiatief namen voor de Woongroep: “We streven naar een warme plek waar onze kinderen zich thuis voelen. En waar iedereen op zijn of haar eigen manier bijdraagt aan het huishouden, samen met ouders, vrijwilligers en de zorg waarmee de professionals van Amerpoort hen gaan omarmen."

"Zo hebben zij straks ieder hun eigen plek maar biedt de Woongroep ook een sociaal hart waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Het wordt hun thuis.”

Enorme prestatie
Alfons Klarenbeek, Coördinator Particuliere (ouder) Initiatieven bij Amerpoort heeft grote waardering voor het bestuur van Woongroep Huizer-maatjes: “Het bestuur van Woongroep Huizer-maatjes en de betrokken ouders hebben een enorme prestatie geleverd."

"Als ouders van de jong volwassenen hebben zij een grote betrokkenheid en hebben daarnaast een kring van deskundigen weten te verzamelen. Ze werken met succes aan een geweldige woonvorm en een groot draagvlak daarvoor in Huizen. Medewerkers van Amerpoort zullen met plezier een bijdrage leveren aan de ondersteuning van de jongeren in Huizen.”

Meer berichten