Afbeelding
Foto: Pixabay

Gemeente schakelt Villa Pineda in voor ondersteuning kinderen gescheiden ouders

Zorg

HUIZEN - De gemeente gaat in zee met Villa Pinedo. Kinderen van gescheiden ouders kunnen daardoor een buddy krijgen. Voor ouders is er een online cursus.

Villa Pinedo is een organisatie in Nederland waar kinderen met gescheiden ouders hun ervaringen delen, elkaar adviseren en steunen. Villa Pinedo werkt samen met jongeren aan gedragsverandering van ouders, in het belang van het kind.

Laagdrempelig
Op dit moment is er in gemeente Huizen geen soortgelijk aanbod waar jongeren en ouders gebruik van kunnen maken. Consulenten hebben aangegeven dat er behoefte is aan laagdrempelig aanbod om zowel ouders als jongeren te kunnen ondersteunen.

Nu wordt er vaak zwaardere zorg ingezet die in sommige gevallen niet noodzakelijk is en vervangen kan worden door het aanbod van Villa Pinedo. Het advies is om het aanbod van Villa Pinedo voor één jaar af te nemen met demogelijkheid om dit met één jaar te verlengen.

Bekostiging
Villa Pinedo is de afgelopen jaren gefinancierd door fondsen. Deze fondsen gaan stoppen en daarom is Villa Pinedo met gemeenten in gesprek om de bekostiging rond te krijgen.

De gemeente gaat in de eerste instantie dit jaar met de organisatie in zee. De kosten hiervoor zijn 18.150 euro inclusief btw. Dit budget is beschikbaar gesteld voor het versterken van jeugdigen en gezinnen en daarmee kan tot en met 2022 de inzet van Villa Pinedo worden betaald. Eind 2021 wordt er geëvalueerd of het aanbod in 2022 ook wordt afgenomen.

Uit de krant