Minder mobiele mensen die geen auto hebben, kunnen gebruik maken van een AutoMaatje of hulp via Versa Welzijn.
Minder mobiele mensen die geen auto hebben, kunnen gebruik maken van een AutoMaatje of hulp via Versa Welzijn. Foto: Bob Awick

Versa Welzijn regelt vervoer minder mobiele inwoners naar GGD-priklocatie

Zorg

HUIZEN - Versa Welzijn kan voor minder mobiele inwoners van Gooi en Vechtstreek het vervoer regelen naar de coronavaccinatielocatie van de GGD Gooi & Vechtstreek aan de Amersfoortstraatweg in Huizen.

Dit kan via ANWB AutoMaatje en/of de Vrijwillige Thuishulp, afhankelijk van de gemeente waar de mensen wonen. “De chauffeur en passagier dragen een mondkapje, de passagier zit op de achterbank achter de passagiersstoel en er wordt gezorgd voor frisse lucht/open raam”, laat een woordvoerder van Versa Welzijn weten.

AutoMaatje
Inwoners van Gooise Meren, Blaricum, Eemnes, Laren en Huizen kunnen gebruik maken van ANWB AutoMaatje. “Een vrijwilliger brengt u dan met zijn/haar eigen auto naar de priklocatie.” Wie hiervan gebruik wil maken, dient minimaal twee dagen van te voren een afspraak te maken.

De vergoeding bedraagt 30 eurocent per kilometer, contant afrekenen na afloop van de rit. ANWB AutoMaatje Huizen & BEL is bereikbaar via 035-6250005 op maandag tot en met van 9.00 tot 12.30 uur. Inwoners van Huizen kunnen ook contact opnemen met de Vrijwilligerscentrale Huizen, telefoon 035-5267553.

Kijk voor meer informatie over de dienstverlening van Versa Welzijn in coronatijd op www.versawelzijn.nl/corona.

Uit de krant