Een workshop voor werkgevers over omgang met mantelzorgers.
Een workshop voor werkgevers over omgang met mantelzorgers. Foto: Unsplash

Workshop vrijwilligerscentrale voor werkgevers van mantelzorgende werknemers

Zorg

HUIZEN - Wat de veranderingen in de zorg - en dus het groeiend aantal mantelzorgers - betekenen voor de werkgever, komt aan bod in de online workshop van Vrijwilligerscentrale Huizen op maandag 17 januari. De workshop begint om 19.30 uur.

Een op de vier werknemers combineert zijn baan met mantelzorg. Dit aantal zal de komende jaren alleen nog maar groeien en heeft gevolgen voor de werkgever.

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan mantelzorg, mantelzorgers en vrijwilligers. Ook bij Vrijwilligerscentrale Huizen staat dit thema frequent op de agenda.

Mantelzorgvriendelijk beleid 
De workshop van de vrijwilligerscentrale geeft inzicht in feiten en cijfers op het gebied van werk en mantelzorg. Die laten zien wat nodig is om een mantelzorgvriendelijk beleid te voeren.

De werkgever en leidinggevende krijgen informatie over hoe ze kunnen voorkomen dat de mantelzorgende werknemers uit balans raken en uiteindelijk zelfs uitvallen.  

Ook wordt verteld hoe de werknemer en de werkgever hier gezamenlijk het gesprek over kunnen aangaan en hoe een persoonlijk plan van aanpak kan worden opgesteld. Verder wordt inzicht gegeven in wat dit oplevert voor beiden partijen.

Expertise delen 
Lenette van Tienhoven deelt haar expertise tijdens deze bijeenkomst. Sinds 2008 adviseert ze bedrijven en gemeenten over het combineren van werk en zorgtaken en ze verzorgt ook trainingen.

Naast het adviseren en trainen, schrijft ze teksten voor onder andere publicaties en themadossiers. Lenette van Tienhoven is werkt voor MantelzorgNL en stichting Werk&Mantelzorg. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden kan via info@huizenvoorelkaar.nl of www.huizenvoorelkaar/meer-informatie/trainingen-workshops.

Uit de krant