Het Oranje Fonds zoekt mensen die zich een dagdeel belangeloos in willen zetten voor een ander.
Het Oranje Fonds zoekt mensen die zich een dagdeel belangeloos in willen zetten voor een ander. Foto: Remko de Waal

Oranje Fonds zoekt vrijwilligers voor NLdoet

Zorg

HUIZEN - Het Oranje Fonds zoekt mensen die zich in willen zetten voor een ander tijdens NLdoet 2022. Op 11 en 12 maart organiseert het fonds voor de 18e keer deze grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Op deze dagen zijn in heel het land zo’n 5.000 activiteiten te vinden waarbij iedereen een dag(deel) er wil zijn voor een ander. Aanmelden kan via www.nldoet.nl.

Nog belangrijker
Mensen die klaarstaan voor anderen zijn van groot belang voor de samenleving. Vanwege de coronacrisis zijn ze nog belangrijker geworden.

Veel verenigingen en stichtingen hebben hun werk de afgelopen twee jaar anders moeten inrichten. Denk bijvoorbeeld aan zorgboerderijen, voedselbanken en buurthuizen waar mensen elkaar ontmoeten.

Blijven liggen
Activiteiten moesten op een alternatieve manier worden georganiseerd en veel dingen zijn blijven liggen zoals het opknappen van binnenruimtes en het organiseren van uitstapjes of evenementen voor de doelgroep.

Hulp is dit jaar tijdens NLdoet daarom extra welkom. Aangezien er duizenden activiteiten zijn, is er altijd een te vinden die bij de vrijwilliger past. 

Leuk voor jezelf
Met NLdoet wil het Oranje Fonds mensen laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die wordt geholpen, maar dat het ook leuk is voor de vrijwilliger zelf.

Tijdens NLdoet kan iedereen op een laagdrempelige, vrijblijvende manier kennismaken met vrijwilligerswerk. Ook voor mensen die weinig contacten hebben, kan de hulp van een vrijwilliger een wereld van verschil maken. 

Oranje Fonds 
Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Het fonds wil dat niemand er alleen voor staat en iedereen mee kan doen in onze samenleving.

Daarom versterkt en verbindt het organisaties en vrijwilligers die bijdragen aan een verbonden samenleving. Voor meer informatie kijk op www.oranjefonds.nl.

Uit de krant