Marc toont trots het naar hem vernoemde wedstrijdbroodje en de sponsorbeker die hij won op de Horecava.
Marc toont trots het naar hem vernoemde wedstrijdbroodje en de sponsorbeker die hij won op de Horecava. Foto: Bob Awick

Marc van Theehuis T-berg wint beker voor zijn broodje

Zorg

HUIZEN - Marc van de Mheen (15) heeft vorige week woensdag de sponsorbeker gewonnen op de Horecava. Hij eindigde niet bij de eerste drie, maar heeft het goed gedaan en is blij met zijn prijs. Marc is een van de leerlingen die een werkervaringsplek heeft bij Theehuis T-berg aan de Crailoseweg 116.

Theehuis T-berg is ooit opgericht omdat er weinig stageplekken waren voor leerlingen uit het speciaal voortgezet onderwijs. Mytylschool De Trappenberg die om de hoek ligt, besloot daarom om Theehuis T-berg hiervoor op te richten. Het Theehuis is geopend op maandag van 11.30 tot 15.30 uur en op dinsdag van 10.00 tot 15.30 uur. Vanaf februari is dat maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 15.30 uur en op vrijdag van 11.00 tot 15.30 uur.

'Broodje Anders'
Marc werkt er wekelijks op maandag. "Ik doe de bediening, werk in de keuken of achter de counter", vertelt hij. Omdat hij onder andere lijdt aan een stofwisselingsziekte zit hij in een rolstoel. "Ik kan wel stukjes lopen, maar dat kost heel veel energie. Na een dag school of werk ben ik ook echt doodmoe. Dan ga ik thuis eerst even liggen. Een filmpje kijken of zoiets. Dan heb ik 's avonds weer een beetje energie."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant