Vernieuwd digitaal sociaal plein en boek voor professionals | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Wethouder Janny Bakker overhandigde vorige week het boek al aan minister Hugo de Jonge.
Wethouder Janny Bakker overhandigde vorige week het boek al aan minister Hugo de Jonge. (Foto: Gemeente Huizen)

Vernieuwd digitaal sociaal plein en boek voor professionals

  Zorg

HUIZEN Wethouders Janny Bakker en Marianne Rebel hebben samen met de wethouders Ben Lüken uit Blaricum, Jan den Dunnen uit Eemnes en Leen van der Pols uit Laren vanmiddag het vernieuwde Digitaal Sociaal Plein geopend.

"De site bevat nu veel meer informatie. Zo kunnen mensen die al zorg krijgen met hun DigiD hier zien welke zorg dat is, je kunt er een klacht indienen, degene waarvan je zorg krijgt waarderen, maar vooral ook advies en informatie vinden als je nog geen hulp krijgt", legt Verhage uit.

Informatie
Inwoners die op zoek gaan naar de informatie op de eigen gemeentelijke website komen uiteindelijk ook terecht op informatie die allemaal aan digitaalsociaalpleinhbel.nl is gelinkt.

"Maar voor mensen die digibeet zijn en moeite hebben om de juiste informatie te vinden, blijft er altijd een contactpersoon bestaan waar ze terecht kunnen", aldus de Blaricumse wethouder Lüken.

Nieuwe werkwijze
De site sluit aan op de nieuwe werkwijze die de afdeling sociale zaken voor Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren (HBEL) hanteert. "Dat hebben we beschreven in het boek 'Wat nodig is'. Dit is voor professionals die willen weten hoe wij werken", legt Bakker uit.

"Wij werken namelijk met één contactpersoon voor mensen die hulp nodig hebben. Zij krijgen ook het mobiele nummer van deze persoon en kunnen rechtstreeks bellen als dat nodig is."

Gekoppeld
Komt er iemand voor een traplift, schuldhulpverlening of een uitkering, dan wordt er iemand gekoppeld aan de persoon die daar het meeste verstand van heeft. Blijkt meer nodig te zijn, dan kan de contacpersoon dat ook regelen.

Bakker mocht vorige week donderdag het boek overhandigen aan minister Hugo de Jonge. "Hij is ook op de hoogte van onze methode, die uniek in Nederland is en wil dat dit overal toegepast wordt. Vandaar ook dit boek, dan kan iedereen er over lezen."

Minister
De minister staat dan ook met een quote op de achterkant van het boek. "Niet denken vanuit schotten tussen de verschillende wetten in het sociale domein, maar de mens centraal houden en vervolgens gewoon regelen wat nodig is", zegt hij onder andere.

Volgens de Larense wethouder Leen van der Pols is dat een hele omslag geweest in ambtenarenland. "Vroeger mocht je niets zelf en moest je lijstjes afvinken. Het is mooi dat we dit in vier jaar tijd hebben bereikt."

Gortdroog
De Eemnesser wethouder Jan den Dunnen: "Ik heb het boek gisteren al aan onze raadsleden uitgedeeld. Een van hen bladerde er door en las wat en zei: "Vier jaar lang hebben we hier gortdroog materiaal over gekregen en nu pas laten jullie zien wat jullie doen. Hoe je van theorie naar praktijk komt."

Wethouders Ben Lüken, Leen van der Pols, Janny Bakker, Jan den Dunnen en Marianne Verhage tijdens de presentatie van het vernieuwde Digitaal Sociaal Plein HBEL. (Foto: BEL Combinatie)


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>