Bromfietsen en scooters mogen niet meer door winkelcentrum Oostermeent rijden. Deze brommobiel wel.
Bromfietsen en scooters mogen niet meer door winkelcentrum Oostermeent rijden. Deze brommobiel wel. Foto: Bob Awick

Niet meer 'brommen' in winkelcentrum Oostermeent

Politie

HUIZEN - Brom- en snorfietsen zijn niet meer toegestaan in winkelcentrum Oostermeent. De gemeente handhaaft hier nu ook extra op. Doorrijden kost 104 euro.

"We hebben de verkeerssituatie aangepast om de veiligheid voor de fietsers en voetgangers op het plein te vergroten. Rond het plein staan ook grote banners om de wijziging onder de aandacht te brengen", laat de gemeente weten.

Overleg
De maatregelen zijn genomen nadat tijdens het overleg van de betrokkenen bij het Keurmerk Veilig Ondernemen gezamenlijk werd geconstateerd dat brommers en scooters een structureel probleem veroorzaken.

In dit overleg zitten onder andere ondernemers, bewoners, politie, brandweer en de gemeente.

Verkeersborden
In en rond de Oostermeent staan verkeersborden waarop wordt aangegeven dat er sprake is van een voetgangersgebied.

Fietsers zijn toegestaan, snorfietsers niet. Boa’s en politie treden handhavend op en kunnen verbaliseren wanneer zij een overtreding constateren.

Bewustwording
De komende twee weken staan in het teken van bewustwording. Dat doet de gemeente met behulp van spandoeken bij de ingangen van de Oostermeent, posters en flyers bij de naastgelegen school en berichten via sociale media.

Tijdens deze periode zullen boa’s en politie waarschuwend optreden. Bij herhaaldelijke overtreding kunnen zij er overigens wel voor kiezen om te verbaliseren.

Uit de krant