De auto had matrassen op het dak die dubbel klapte en daarom was de bestuurder staandegehouden. Bij het starten om verder te gaan, ging het mis.
De auto had matrassen op het dak die dubbel klapte en daarom was de bestuurder staandegehouden. Bij het starten om verder te gaan, ging het mis. Foto: Bob Awick

Auto vliegt in de brand na starten na staandehouding politie

Politie

BLARICUM/HUIZEN - Een auto is rond 18.45 uur vanavond in de brand gevlogen bij het wegrijden nadat de bestuurder was staande gehouden door de politie. Dit was naast de afslag naar Huizen op de A27 vanaf de richting Eemnes.

Op het dak lagen matrassen en die klapte dubbel door de wind. De politie hield de bestuurder aan en sprak hem daarop aan. Na het goed vastzetten mocht het stel in de auto weer verder rijden, naar Huizen.

Starten
Bij het starten van de auto vloog deze ineens in de brand. De politie was inmiddels al weg en de brandweer werd gealarmeerd. In dit geval kwam de brandweer uit Eemnes om te blussen.

Toen deze ter plekke kwam stond de Citroën Berlingo met de matrassen op het dak al goed in de fik. De brandweer kon niet meer doen dan een beetje afblussen. Vervolgens heeft de brandweer nog olie van het wegdek verwijderd. De auto is weggesleept door een berger.

Uit de krant