Jaap van As is kandidaat bij de waterschapsverkiezingen.
Jaap van As is kandidaat bij de waterschapsverkiezingen.

Huizer kandidaten verkiezingen

Politiek

HUIZEN - De verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor het Waterschap Amstel, Gooi, en Vecht vinden woensdag 20 maart plaats. De stembureaus zijn geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Op de lijst staan ook weer de nodige Huizer kandidaten.

Voor de provinciale statenverkiezingen van Noord-Holland staan 8 inwoners van Huizen op de lijst. De meeste niet op een verkiesbare plaats. Zo staat wethouder Maarten Hoelscher op de plek 40 plaats bij de PvdA.

Oud-wethouder
Peter Stokkers staat op nummer 23 bij de SP. Oud-wethouder Gerrit Pas staat op nummer 24 op de lijst bij GroenLinks. Kees Kruijmer staat op plaats 20 van de Ouderenpartij Noord-Holland.

Op de lijst van Forum voor Democratie staat op nummer 6 D.J. van den Berg. De partij levert geen gender aan en ook geen voornamen. Als de partij het werkelijk zo goed doet als peilingen nu aangeven, zou Van den Berg wel eens gekozen kunnen worden.

Raadsleden
Op de lijst van de ChristenUnie staan beide raadsleden uit Huizen: Marijke Terlouw op nummer 4 en Wessel Doorn op nummer 20. Ook oud-wethouder Marianne Verhage staat op de lijst van deze partij op nummer 39.

De leden van de provinciale staten kiezen straks de leden van de Eerste Kamer. Verwacht wordt dat de huidige coalitie de meerderheid gaat verliezen, wat zou betekenen dat het kabinet niet zo makkelijk meer alles gedaan kan krijgen.

Waterschap
Bij de verkiezingen voor het algemeen bestuur van het waterschap Amstel, Gooi en Vechtstreek staan maar liefst 11 Huizer inwoners op de lijst. Hier staat ook weer oud-wethouder Gerrit Pas op de lijst. Deze keer op nummer 13 van Water Natuurlijk.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant